Slideshow image Slideshow image
Previous Next
ΠΑΣΧΑ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ | 27-28-29 Απριλίου 2019 {'hide':'true'}

ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ - ΠΑΣΧΑ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ

 
Μεγάλο Σάββατο 27 - Κυριακή του Πάσχα 28 - Δευτέρα του Πάσχα 29 Απριλίου 2019

1η Ημέρα:
Αναχώρηση στις 07:00 από το Γραφείο μας, με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση, για την Κυλλήνη.

Επιβίβαση στο φέρυ μποτ και μετά από περίπου 1 ώρα άφιξη στο λιμάνι της Ζακύνθου.  Η πρώτη γνωριμία μας με την πόλη έχει να κάνει με περίπατο στην πλακόστρωτη πλατεία του Αγίου Μάρκου.

Η πλατεία του Αγίου  Μάρκου ( ή αλλιώς  Πλατύφορος) αποτελούσε το πιο αξιόλογο κέντρο κοινωνικής ζωής της Ζακύνθου. Προσωπικότητες των γραμμάτων την είχαν ως σημείο συνάντησης και αντάλλαζαν απόψεις.

Επίσης εδώ συνέβησαν πολλά ιστορικά γεγονότα που σημάδεψαν τις πολιτικές εξελίξεις στη Ζάκυνθο. Ο καθολικός ναός του Αγίου Μάρκου που ιδρύθηκε το 1518 ως παρεκκλήσι του μοναστηριού των Φραγκισκανών καλόγερων. Αργότερα αποτέλεσε τον καθεδρικό ναό της Λατινοεπισκοπής Ζακύνθου – Κεφαλληνίας.

Σήμερα αυτή η επισκοπή έχει καταργηθεί και ο Άγιος Μάρκος λειτουργεί μόνο το καλοκαίρι. Η αρχική του μορφή ήταν ιδιαίτερα επιβλητική και ο εσωτερικός του διάκοσμος πολύτιμος. Λίγα από τα εσωτερικά του εκθέματα διασώθηκαν. Μετά τους σεισμούς ξαναχτίστηκε σε μικρότερες διαστάσεις.

Είναι η μοναδική καθολική εκκλησία στην Ζάκυνθο. Ακόμα δεσπόζει στην πλατεία το παραδοσιακό ρολόι του Φόρου, που ξαναφτιάχτηκε πάλι με το ωραιότατο κτίριο της Ιονικής τράπεζας.

Ελεύθερος χρόνος για βόλτα και γεύμα (προαιρετικά). Εν συνεχεία αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας, άφιξη, τακτοποίηση στα δωμάτια μας, ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση.

Το βράδυ θα παρακαλουθήσουμε την Αναστάσιμη Ακολουθία και στη συνέχεια πλούσιο Αναστάσιμο δείπνο στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

2η Ημέρα:
Μετά το πρωινό σε πλούσιο μπουφέ, χαρείτε τη γιορτινή ατμόσφαιρα του ξενοδοχείου και απολαύστε τους χώρους του. Εν συνεχεία πλούσιος  προμεσημβρινός μπουφές με μεζέδες, ορεκτικά και το Ζακυνθινό κρασάκι συνοδέυοντας το τσούγκρισμα των αβγών.

Ακολουθεί Παραδοσιακό Πασχαλινό Γεύμα με Ζακυνθινές Μελωδίες από ζωντανή ορχήστρα. Το απόγευμα θα αναχωρήσουμε για το Μαχαιράδο όπου θα επισκεφθούμε την εκκλησία της  Αγίας Μαύρας. Ο  ρυθμός που είναι χτισμένη είναι η απλή βασιλική.

Η εκκλησία έπαθε αρκετές ζημιές με την θεομηνία του 1953, οι φιλόθρησκοι όμως κάτοικοι του χωριού την αναστήλωσαν. Το  πυργοειδές βενετσιάνικο καμπαναριό της αρκεί για να της δώσει την επιβλητικότητα που της αξίζει. Είναι μοναδικής ομορφιάς και αξεπέραστης αρχιτεκτονικής με τέσσερις καμπάνες.

Λόγω του ύψους και της θέσης του, ο ήχος που παράγουν οι καμπάνες του μεταφέρεται σε μία πολύ μεγάλη απόσταση. Στο εσωτερικό της Αγίας Μαύρας φυλάσσεται η θαυματουργή εικόνα της, στολισμένη από αμέτρητα αφιερώματα-στολίδια των πιστών.

Σύμφωνα με την παράδοση η θαυματουργή εικόνα της Αγίας Μαύρας βρέθηκε από ένα βοσκό κρεμασμένη σε ένα δέντρο. Ο βοσκός την μετέφερε κάθε πρωί στο χωριό του αλλά κάθε βράδυ η εικόνα επέστρεφε στον αρχικό της τόπο. Σε εκείνη την τοποθεσία χτίστηκε αργότερα και η εκκλησία που την φιλοξενεί.

Τον Δεκέμβριο του 2005 την έκαψαν και την λήστεψαν. Πάλι όμως με προσπάθειες των κατοίκων του χωριού αλλά και με δωρεές όλου του νησιού την επανέφεραν στην αρχική της κατάσταση. Σχετική παραμονή. Εν συνεχεία επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, διανυκτέρευση.

3η Ημέρα:
Πρωινό και αναχώρηση για το κέντρο του νησιού, όπου θα επισκεφθούμε την Εκκλησία του Προστάτη του νησιού του Αγίου Διονυσίου. Το κτιριακό Συγκρότημα του Αγίου Διονυσίου αποτελείτε από τον Ναό του Πολιούχου της Ζακύνθου , από το Κωδωνοστάσιο - Καμπαναριό του Ναού, από το Μοναστήρι της Ιεράς Μονής Στροφάδων και του Αγίου Διονυσίου και από το νέο Εκκλησιαστικό Μουσείο – Σκευοφυλάκιο.

Η εκκλησία του προστάτη του νησιού είναι η μεγαλύτερη που υπάρχει στη πόλη. Ο σημερινός μεγαλοπρεπής Ναός και η παρακείμενη Μονή του Άμμου γνώρισαν διάφορες φάσεις. Καταστράφηκαν κατά το μεγάλο σεισμό που ερείπωσε τη Ζάκυνθο το 1893.

Ειδική Ερανική Επιτροπή του 1900 ανέλαβε την ανέγερση νέου Ναού, η θεμελίωση του τωρινού ναού άρχισε το 1925 και τα εγκαίνια του οποίου έγιναν στις 22 Αυγούστου 1948. Ο Ναός χτίστηκε με σχέδια του αρχιτέκτονα Α. Ορλάνδου σε ρυθμό τρίκλιτης βασιλικής.

Χάρη στην αντισεισμική κατασκευή του, ήταν από τα λίγα κτίρια που δεν κατέρρευσαν από τον καταστρεπτικό σεισμό του 1953. Οι λίγες βλάβες που υπέστη διορθώθηκαν και το 1948 ο ναός ανακαινίσθηκε, από τότε παρουσιάζει την σημερινή του μορφή.

Ελεύθερος χρόνος για την επίσκεψή μας και να κάνουμε μια τελευταία βόλτα αλλά και ψώνια για τα δωράκια μας. Επιβίβαση στο καράβι για την επιστροφή μας στην Κυλλήνη. Στη συνέχεια αναχώρηση για την επιστροφή μας, διαμέσου Πατρών – Κορίνθου, στην Νίκαια.

 

 

Τιμή Συμμετοχής: 145€
(κατ’ άτομο σε δίκλινα – τρίκλινα δωμάτια)

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ: 35€

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • 2 Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4*
 • 2 πρωινά σε πλούσιο μπουφέ
 • Παραδοσιακό Αναστάσιμο Δειπνο με μαγειρίτσα και πλούσιο μπουφέ (περιλαμβάνονται ποτά και αναψυκτικά)
 • Προμεσημβρινός μπουφές με μεζεδάκια, ορεκτικά και κρασάκι.
 • Πασχαλινό Παραδοσιακό Γεύμα με αρνάκι και πλούσιο μπουφέ (περιλαμβάνονται ποτά και αναψυκτικά)
 • Ζωντανή Ελληνική Μουσική την Κυριακή του Πάσχα
 • Μεταφορές – περιηγήσεις με κλιματιζόμενο τουριστικό λεωφορείο
 • Αρχηγός – συνοδός του Γραφείου μας
 • Ο Νέος Φόρος Διαμονής του Ν4389/2016
 • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης
 • ΦΠΑ

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
 • Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Το Γραφείο διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης του προγράμματος για διάφορους λόγους ή για την καλύτερη διεξαγωγή του, χωρίς να παραληφθεί κάποια επίσκεψη.

 

Ενδιαφέρομαι


Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας
Κύπρου 44 & Ηλιουπόλεως, Νίκαια / Πειραιάς
Τηλέφωνο: 2104904062 Κινητό: 6947188844, 6979239047
Moraki | Τουριστικό γραφείο Πειραιάς