Slideshow image Slideshow image
Previous Next
Τριήμερη Εκδρομή Αγ. Πνεύματος | 15-16-17 Ιούνη

Τριήμερη Εκδρομή - Αγίου Πνεύματος

Παναγία Σουμελά - Βέροια - Χαλκηδόνα - Έδεσσα - Λουτρά Αριδαίας (Πόζαρ) - Μονή Σουρωτής - Θεσσαλονίκη
Σάββατο 15 - Κυριακή 16 - Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019

1η Ημέρα:
Αναχώρηση στις 07:30 από την Νίκαια, ενδιάμεση στάση στο ύψος της Λαμίας για καφέ και ξεκούραση. Συνεχίζουμε την διαδρομή μας προσπερνώντας τη Λάρισα και διασχίζοντας τα καινούρια τούνελ παρακάμπτουμε την κοιλάδα των Τέμπών, στάση για καφέ και συνεχίζουμε για την Παναγία Σουμελά.

Ελεύθερος χρόνος για να προσκυνήσουμε την εικόνα της Παναγίας η οποία βρίσκεται εκεί από το 1951 που χτίσθηκε η «Νέα Μονή». Το 1930 μετά από ενέργειες του Ελ. Βενιζέλου η εικόνα μεταφέρθηκε από τον Πόντο στην Ελλάδα και αρχικά (για 20 χρόνια) φιλοξενήθηκε στο Βυζαντινό Μουσείο της Αθήνας.

Επιθυμία των Ποντίων ήταν να βρεθεί κάποιο μέρος βραχώδες και ήσυχο, παρόμοιο με αυτό στον Πόντο, ώστε να χτιστεί η «Νέα Μονή» που θα φιλοξενούσε την εικόνα.

Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο (προαιρετικά) και στη συνέχεια αναχώρηση για την Βέροια. Ελεύθερος χρόνος για να κάνουμε βόλτα στην πόλη που είναι χτισμένη στους πρόποδες του Βερμίου.

Μπορείτε να επισκεφθείτε το Βήμα του Αποστόλου Παύλου ένα Ιστορικό μνημείο παγκοσμίου ενδιαφέροντος και πηγή θρησκευτικού τουρισμού για την πόλη. Κάθε εποχή του χρόνου άνθρωποι από όλον τον κόσμο φτάνουν στη Βέροια για να δουν από κοντά τα χνάρια της περιοδείας του Απόστολου.

Ο Απόστολος Παύλος δίδαξε στην πόλη της Βέροιας τον 1ο αιώνα μ.Χ. και συνέχισε το ταξίδι του ευχαριστημένος από την θερμή υποδοχή των κατοίκων της και την προσήλωσή τους στο λόγο του.

Εν συνεχεία αναχώρηση για την Χαλκηδόνα όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο μας, άφιξη, τακτοποίηση στα δωμάτια μας, ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση. Δείπνο, διανυκτέρευση.
 

2η Ημέρα:
Πρωινό και αναχώρηση για την Μονή Σουρωτής η οποία είναι αφιερωμένη στον Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο και στον Άγιο Αρσένιο τον Καππαδόκη, του οποίου τα λείψανα βρίσκονται στο καθολικό της Μονής.

Στη Μονή υπάρχει και ο τάφος του Γέροντα Παισίου, σχετική παραμονή για να επισκεφθούμε την Μονή και να προσκυνήσουμε. Εν συνεχεία αναχώρηση για την Θεσσαλονίκη όπου θα μεταβούμε στην Πλατεία Αριστοτέλους είναι μία από τις κεντρικές πλατείες της Θεσσαλονίκης.

Ξεκινά από τα ημικυκλικά κτίρια στα βόρεια της οδού Μητροπόλεως, η οποία την διασχίζει στο σημείο αυτό, και συνεχίζεται μέχρι την λεωφόρο Νίκης, στην θάλασσα.

Ελεύθερος χρόνος για να κάνουμε βόλτα στην πόλη, να απολαύσουμε τον καφέ μας και να γευματίσουμε προαιρετικά στα εστιατόρια της περιοχής. Εν συνεχεία αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας, ελεύθερος χρόνος.

Δείπνο, διανυκτέρευση.
 

3η Ημέρα:
Πρωινό και αναχώρηση για την  Έδεσσα, την πόλη των Νερών, όπως θα μπορούσε να λέγεται, με τους περίφημους Καταρράκτες τους μεγαλύτερους σε όλα τα Βαλκάνια.

Οι Καταρράκτες βρίσκονται στην άκρη του βράχου σε ένα μοναδικό γεωπάρκο σμιλεμένο από το νερό που λέγεται «Φρύδι της Πόλης» με 11 καταρράκτες. Οι 2 είναι μεγάλοι, ορατοί, επισκέψιμοι και προσφέρουν μοναδική ατμόσφαιρα της δύναμης της φύσης δημιουργώντας τον μύθο της υδάτινης πολιτείας.

Ελεύθερος χρόνος για βόλτα και καφέ. Εν συνεχεία για τα Λουτρά Αριδαίας (Πόζαρ) με τις Ιαματικές πηγές να αναβλύζουν σε υψόμετρο 360 – 390 μέτρων, εδώ και χιλιάδες χρόνια από το βουνό με σταθερή θερμοκρασία  37ο C, όπου δημιουργούν ένα εντυπωσιακό τοπίο βουνού και δάσους, ελεύθερος χρόνος.

Στη συνέχεια γεύμα (προαιρετικά) σε τοπικό εστιατόριο. Στη συνέχεια αναχώρηση για την επιστροφή μας στην Νίκαια με πολλές ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση.

 

 

Τιμή Συμμετοχής: 130€
(κατ’ άτομο σε δίκλινα – τρίκλινα δωμάτια)

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ: 30€

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • 2 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 3*
 • 2 πρωινά
 • 2 δείπνα
 • Μεταφορές – περιηγήσεις με κλιματιζόμενο τουριστικό λεωφορείο
 • Αρχηγός – συνοδός του Γραφείου μας
 • Ο νέος φόρος διαμονής του Ν4389/2016
 • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης
 • ΦΠΑ

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό
 • Είσοδοι σε αρχαιολογικούς χώρους – μουσεία
 • Ποτά –αναψυκτικά
 • Ατομικά έξοδα
   

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
 
Το Γραφείο διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης του προγράμματος χωρίς να παραληφθεί κάποια επίσκεψη για την καλύτερη διαξαγωγή του.

 

Ενδιαφέρομαι


Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας
Κύπρου 44 & Ηλιουπόλεως, Νίκαια / Πειραιάς
Τηλέφωνο: 2104904062 Κινητό: 6947188844, 6979239047
Moraki | Τουριστικό γραφείο Πειραιάς