Slideshow image Slideshow image
Previous Next
Εξαήμερη Εκδρομή Ανατολική Ρωμυλία | 03-08 Οκτωβρίου 2019

Εξαήμερη Εκδρομή - Ανατολική Ρωμυλία - Μαύρη Θάλασσα

 

03 - 08 Οκτωβρίου 2019 | Φιλιππούπολη -  Μπουργκάς - Σωζόπολη - Μεσημβρία - Αγχίαλος - Βάρνα - Μοναστήρι Αλατζά - Σόφια - Μονή Ρίλα

1η Ημέρα | Πέμπτη 03 Οκτωβρίου 2019: ΝΙΚΑΙΑ– ΜΠΟΡΟΒΕΤΣ:
Αναχώρηση από το Γραφείο μας στις 06:00 το πρωί, ενδιάμεση στάση στο ύψος  της Λαμίας για καφέ και ξεκούραση. Συνεχίζουμε την διαδρομής μας αφήνοντας την Λάρισα και μέσω των Νέων Τούνελ προσπερνάμε την Κοιλάδα των Τεμπών, στάση στον Κορινό για το μεσημεριανό φαγητό (προαιρετικά).

Συνεχίζουμε και σε περίπου δυόμιση ώρες φτάνουμε στο Συνοριακό Σταθμό του Προμαχώνα, μετά τον απαραίτητο έλεγχο ταυτοτήτων ή διαβατηρίων θα πραγματοποιήσουμε στάση στο κατάστημα Αφορολογήτων Ειδών. Συνεχίζουμε την διαδρομή μας για το Μπόροβετς.

Το Μπόροβετς είναι το διασημότερο χιονοδρομικό κέντρο της Βουλγαρίας και είναι εγκατεστημένο στα 1315 μέτρα υψόμετρο.  Άφιξη, τακτοποίηση στα δωμάτια μας, ελεύθερος χρόνος, δείπνο, διανυκτέρευση.

 

2η Ημέρα | Παρασκευή 04 Οκτωβρίου 2019: ΜΠΟΡΟΒΕΤΣ – ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ – ΑΚΤΗ ΗΛΙΟΥ:
Πρωινό και αναχώρηση για την Κοσμοπολίτισα Φιλιππούπολη όπου εκεί θα γνωρίσουμε την πρώην πρωτεύουσα της Ανατολικής Ρωμυλίας και το πρώτο που θα δούμε είναι ο ποταμός Έβρος (Μαρίτσα στα Βουλγάρικα). Η Φιλιππούπολη είναι κέντρο πλούσιας πολιτιστικής ζωής και διατηρεί εντυπωσιακή αρχιτεκτονική από την εποχή της Βουλγαρικής Αναγέννησης.

Ορισμένα από τα σπίτια έχουν μετατραπεί σε μουσεία. Θα περπατήσουμε στον μεγάλο πεζόδρομο, όπου εκτός από τα παλιά Ελληνικά Αρχοντικά, μπορούμε να δούμε το άγαλμα του Φιλίππου (κτήτορας), το τέμενος Τζουμάγια, το Ρωμαικό Στάδιο, το Αρχοντικό του Αργύρη Κουγιουμτζόγλου, το σπίτι του Γεωργιάδη, το πρώτο φαρμακείο της Φιλιππούπολης του 19ου αιώνα φυσικά από  Έλληνα φαρμακοποιό της εποχής, το Εθνογραφικό Μουσείο, το Μουσείο της Αναγέννησης και την εκκλησία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Ελεύθερος χρόνος για γεύμα (προαιρετικά) και βόλτα στην παλιά πόλη. Από την Φιλιππούπολη αναχωρούμε προς την Μαύρη Θάλασσα ακολουθώντας τον νεό αυτοκινητόδρομο μέχρι το Μπουργκάς, και από εκεί για την Ακτή του Ήλιου. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση στα δωμάτια μας, ελεύθερος χρόνος για βόλτα στην θάλασσα. Δείπνο, διανυκτέρευση.
 

3η Ημέρα | Σάββατο 05 Οκτωβρίου 2019: ΑΚΤΗ ΗΛΙΟΥ - ΒΑΡΝΑ - ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΑΛΑΤΖΑ – ΑΚΤΗ ΗΛΙΟΥ:
Αναχώρηση νωρίς το πρωί για την Βάρνα,  διασχίζοντας το κέντρο της,  θα συνεχίσουμε την διαδρομή μας για 15 χιλιόμετρα, θαυμάζοντας τις χρυσές ακτές μέχρι να φτάσουμε στο Μοναστήρι Αλατζά. Ένα μοναστήρι του 5ου αιώνα λαξεμένο όλο ακόμα και τα κελιά του μέσα στον βράχο. Μετά την επίσκεψη και το προσκύνημα θα επιστρέψουμε στην Βάρνα, γνωστή και ως «Θαλάσσια Πρωτεύουσα» της Βουλγαρίας.

Η Βάρνα είναι μια πολύ παλιά πόλη χτισμένη στην τοποθεσία της Αρχαίας Οδησού, που είχε ιδρυθεί τον 6ο π.Χ. αιώνα. Θα επισκεφθούμε το 2ο μεγαλύτερο παραθαλάσσιο πάρκο της Ευρώπης, 400 στρέμματα. Μέσα εκεί υπάρχουν μουσεία όπως το ναυτικό με ένα ολόκληρο πολεμικό πλοίο στο πλάι του, θέατρα, καφετέριες, ενυδρείο με καφετέρια και το μοναδικό στα Βαλκάνια «Δελφινάριο» όπου με εισιτήριο (προαιρετικά) μπορούμε να παρακολουθήσουμε ένα μοναδικό πρόγραμμα με επιδείξεις Δελφινιών.

Θα έχουμε χρόνο και στην κεντρική πλατεία με το δραματικό θέατρο, την όπερα και τον πεζόδρομο για βόλτα και φαγητό. Τέλος θα δούμε την Μητρόπολη – Κοίμηση της Θεοτόκου μια σημαντική εκκλησία του 1866. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην Ακτή του Ήλιου, ελεύθερος χρόνος, δείπνο, διανυκτέρευση.

 

4η Ημέρα | Κυριακή 06 Οκτωβρίου 2019: ΑΚΤΗ ΗΛΙΟΥ – ΜΕΣΗΜΒΡΙΑ – ΑΓΧΙΑΛΟΣ – ΣΩΖΟΠΟΛΗ – ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ:
Σήμερα έχουμε ραντεβού με την ιστορία μας, αλλά και την ομορφιά της φύσης στην Μαύρη Θάλασσα, στις πόλεις που ίδρυσαν οι πρόγονοί μας. Αναχώρηση το πρωί  για την χερσόνησο της Μεσημβρίας, το σημερινό Νεσέμπαρ. Το Νεσέμπαρ θεωρείται μια πόλη – μουσείο με ιστορία 3.000 χρόνων και ένας από τους κυριότερους τουριστικούς προορισμούς της Βουλγαρίας.

Το 1983 λόγω της ιστορίας της και των πολλών διαφορετικών πολιτισμών που πέρασαν από αυτή, ανακηρύχθηκε από τη UNESCO ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς, θεωρούμενη ως πλούσια πόλη – μουσείο, γνωστή και σαν την «Πόλη με τις 40 εκκλησίες» κτισμένες μεταξύ του 11ου και 14ου αιώνα. Το πρώτο που θα θαυμάσουμε είναι η φοβερή για την εποχή οχύρωση της, θα επισκεφθούμε τις εκκλησίες του Αγ. Στεφάνου, Αγ. Σοφίας, Αγ. Ιωάννη Βαπτιστή.

Εν συνεχεία θα επισκεφθούμε και θα προσκυνήσουμε στην Αγχίαλο το ιστορικό μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου, θα μάθουμε την ιστορία του καθώς και ότι έχει χτιστεί από Έλληνες. Συνεχίζουμε για την Σωζόπλολη όπου εκεί θα ακούσουμε τα περισσότερα Ελληνικά, διότι οι 5.000 κάτοικοί της είναι Ελληνικής καταγωγής. Θα δούμε τα σπίτια, τις εκκλησίες, το τοπίο και θα αισθανθούμε μια γλυκιά νοσταλγία όταν μάθουμε όλη την ιστορία της πόλης και των νησιών απέναντι.

Το 2010 σε ανασκαφές στο κοντινό νησάκι του Αγίου Ιωάννη ανακαλύπτονται Ιερά Λείψανα που υπάρχουν βάσιμες υποψίες πως ανήκουν στον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο.  Εν συνεχεία αναχώρηση για το Μπουργκάς, το μεγαλύτερο λιμάνι της Μαύρης Θάλασσας και την πατρίδα του μεγάλου μας ποιητή Κώστα Βάρναλη (ο πατέρας του ήταν από την Βάρνα). Πρόκειται για την Ελληνική αποικία Πύργος που ιδρύθηκε τον 10ο αιώνα στην θέση όπου υψωνόταν ένας παλιός βυζαντινός πύργος.

Αποτελεί μεγάλο βιομηχανικό κέντρο στην Βουλγαρική ακτή της Μαύρης Θάλασσας με πολλά τουριστικά αξιόθεατα, όπως το Επαρχιακό Μουσείο της Ιστορίας που ιδρύθηκε το 1925 και ο Καθεδρικός Ναός Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου που φημίζεται για τις θαυμάσιες τοιχογραφίες και τον ξύλινο βωμό. Θα έχουμε χρόνο για βόλτα στο μεγάλο παραθαλάσσιο πάρκο, ατενίζοντας την Μαύρη Θάλασσα και βόλτα στον εμπορικό πεζόδρομο όπου είναι και το κέντρο της πόλης. Εν συνεχεία για το ξενοδοχείο μας, άφιξη, τακτοποίηση στα δωμάτια μας, ελεύθερος χρόνος. Δείπνο, διανυκτέρευση.

 

5η Ημέρα | Δευτέρα 07 Οκτωβρίου 2019: ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ – ΣΟΦΙΑ:
Πρωινό και αναχώρηση για την Σόφια με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη το μεσημέρι και θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση της πόλης. Θα δούμε τον Καθεδρικό Ναότου Αγ, Αλεξάντερ Νέφσκι, την εκκλησία της Αγίας Κυριακής, την ρώσικη εκκλησία του Αγ. Νικολάου, το μνημείο των Ρώσων στρατιωτών, το Πανεπιστήμιο, τη γέφυρα των Αετών, το Παλάτι του πολιτισμού, το κτήριο της Βουλής, το Πάρκο της Ελευθερίας, την πλατεία της Νεδέλια την ομώνυμη εκκλησία, την συναγωγή, το Εθνικό Θέατρο (το πρώην Βασιλικό), την εκκλησία της Αγίας Σοφίας και τον Κήπο Μπορισόβα.

Εν συνεχεία για το ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση στα δωμάτια μας, ελεύθερος χρόνος, δείπνο, διανυκτέρευση.

 

6η Ημέρα | Τρίτη 08 Οκτωβρίου 2019: ΣΟΦΙΑ – ΜΟΝΗ ΡΙΛΑΣ – ΝΙΚΑΙΑ:
Πρωινό και αναχώρηση  για την ιστορική Μονή Ρίλας του 10ου – 11ου αιώνα, το μεγαλύτερο μοναστηριακό συγκρότημα στη Βουλγαρία, στο μουσείο του οποίου φυλάσσεται ο περίφημος σταυρός του μοναχού Ραφαήλ με τις 10.000 διαφορετικές παραστάσεις από την Αγία Γραφή.

Επίσκεψη στους Χρυσούς Επιτάφιους με δεκάδες πολύτιμες πέτρες και εικόνες. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα δωμάτια της Μονής με εσωτερική επίπλωση και διακόσμηση και το μαγειρείο. Θα θαυμάσουμε ανεκτίμητα ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία, όπως τον μεσαιωνικό πύργο Χρέλια, το ξυλόγλυπτο τέμπλο στο παρεκκλήσι της Μεταμόρφωσης του Χριστού, παλιές εικόνες και τα 20.000 βιβλία.

Το 1976 ανακηρύχθηκε εθνικό ιστορικό μνημείο της Βουλγαρίας και το 1983 χαρακτηρίστηκε από την UNESCO Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Εν συνεχεία αναχώρηση για την επιστροφή μας στην Νίκαια με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση.

 

 

Τιμή Συμμετοχής: 330€
(κατ’ άτομο σε δίκλινα – τρίκλινα δωμάτια)

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ: 100€

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • 5 Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* (1 Μπορεβετς, 2 Ακτή Ήλιου,1 Μπουργκάς, 1 Σόφια)
 • 5 πρωινά
 • 5 δείπνα
 • Ελληνόφωνος ξεναγός
 • Αρχηγός – συνοδός του Γραφείου μας
 • Μεταφορές – περιηγήσεις με κλιματιζόμενο τουριστικό λεωφορείο
 • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης
 • 2 επαγγελματίες οδηγοί
 • ΦΠΑ

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Εισόδοι σε αρχαιολογικούς χώρους – μουσεία
 • Ποτά – αναψυκτικά
 • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό
   

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

 • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΕ ΛΑΤΙΝΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ ΕΩΣ 15 ΧΡΟΝΙΑ
 • Σε περίπτωση που ταξιδεύει ανήλικος θα πρέπει να έχει Υπεύθυνες Δηλώσεις και από τους 2 γονείς
 • Το Γραφείο διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης του Προγράμματος για λόγους καλύτερης διεξαγωγής του, χωρίς να παραληφθεί κάποια επίσκεψη.
 • Απαραίτητη προυπόθεση με την δήλωση της Συμμετοχής σας Προκαταβολή 30%

 

Ενδιαφέρομαι


Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας
Κύπρου 44 & Ηλιουπόλεως, Νίκαια / Πειραιάς
Τηλέφωνο: 2104904062 Κινητό: 6947188844, 6979239047
Moraki | Τουριστικό γραφείο Πειραιάς