2104904062 Κύπρου 44 και Ηλιουπόλεως, Νίκαια panagiotamoraki@gmail.com

Τριήμερη Πασχαλινή Εκδρομή
Μονή Παναγιάς Εικοσιφοινίσσης, Δράμα, Πάρκο Αγίας Βαρβάρας, Νέα Καρβαλη, Ι.Ν. Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου, Καβάλα


 


Μ. Σάββατο 18, Κυριακή του Πάσχα 19 και Δευτέρα του Πάσχα 20 Απριλίου 2020

 

1η Ημέρα:
Αναχώρηση από το Γραφείο μας στις 07:00, ενδιάμεση στάση στο ύψος της Λαμίας για καφέ και ξεκούραση. Συνεχίζουμε την διαδρομή μας, αφήνοντας πίσω μας την Λάρισσα και παρακάμπτωντας την Κοιλάδα των Τεμπών, μέσω των νέων τούνελ, θα πραγματοποιήσουμε στάση στο ύψος του Κορινού.

Συνεχίζουμε την διαδρομή μας και φτάνουμε  στην Μονή Παναγίας Εικοσιφοινίσσης, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προσκυνήματα της  Μακεδονίας και είναι το παλαιότερο εν ενεργεία μοναστήρι στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Στο κατάφυτο Παγγαίο και σε υψόμετρο 753 μέτρων. Η ίδρυσή της χάνεται στα βάθη των αιώνων. Πάμπολες παραδόσεις αναφέρουν ότι ο Άγιος Γερμανός, που ασκήτευε στην Ιερά Μονή Προδρόμου, στον Ιορδάνη ποταμό, εγκατέλειψε την Παλαιστίνη και με όραμα που είδε από άγγελο εκ της Παρθένου, ήρθε στη θέση Βίγλα του Παγγαίου το 518 μ.Χ.

Αφού ολοκλήρωσε το πρώτο εκκλησάκι ο Άγιος Γερμανός αναζήτησε στο δάσος ένα ξύλο κατάλληλο για να εικονίσει τη Θεοτόκο, ως ένδειξη ευχαριστίας. Όταν το επεξεργάστηκε και το ετοίμασε ξαφνικά το ξύλο ράγισε και ο Άγιος λυπήθηκε και σκέφτηκε να το αφήσει.

Τότε ένα «φοινικούν», υπερλαμπρο δηλαδή, κοκκινωπό φως έλουσε το σχισμένο ξύλο και φάνηκε η Παναγία μας μαζί με το Χριστό και μια φωνή ακούστηκε να του λέει «παιδί μου ήλπισε εγώ είμαι εδώ» και τη στιγμή εκείνη εντυπώθηκε η Παναγία πάνω στο ξύλο. Αυτό το φως έδωσε και το όνομα στην αχειροποίητο εικόνα. Η συμβολή της μονής κατά την Τουρκοκρατία, αλλά και στα χρόνια της Κατοχής ήταν μεγαλη.

Το 1943 οι Βούλγαροι εκδίωξαν τους μοναχούς και έβαλαν φωτιά και κάηκε όλο το μοναστήρι εκτός από το Ναό. Η Ιερά Μονή αφέθηκε έρημη μέχρι την επαναλειτουργία της ως γυναικείο μοναστήρι το 1967. Σχετική παραμονή για να προσκυνήσουμε και να επισκεφθούμε την Μονή. Εν συνεχεία αναχώρηση για το Δοξάτο όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο μας, άφιξη τακτοποίηση στα δωμάτια μας, ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση.

Το βράδυ θα μεταβούμε σε κοντινή εκκλησία για να παρακολουθήσουμε την Θεία Λειτουργία της Αναστάσεως. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για το Αναστάσιμο Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

2η Ημέρα:
Μετά το πρωινό μας σε πλούσιο μπουφέ, θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να απολάυσουμε τον καφέ μας στους χώρους του ξενοδοχείου. Εν συνεχεία πλούσιος  προμεσημβρινός μπουφές με μεζέδες, ορεκτικά και το ψήσιμο του οβελία. Ακολουθεί το Πασχαλινό Γεύμα με μουσικές επιλογές από dj.

Το απόγευμα θα αναχωρήσουμε για την Δράμα και το Πάρκο της Αγίας Βαρβάρας. Καταλαμβάνει μια έκταση 60 στρεμμάτων στην καρδιά της πόλης, ενώ πήρε το όνομα του από την ομώνυμη εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας που βρίσκεται εκεί.

Σύμφωνα με την παράδοση, όταν οι Τούρκοι κατακτητές επιχείρησαν να την γκρεμίσουν για να φτιάξουν στη θέση της τζαμί, η εκκλησία σκεπάστηκε από νερό και έτσι διασώθηκε. Ένα πανέμορφο σκηνικό που αποτελείται από αιωνόβια δέντρα, ποτάμια, λίμνες και ξύλινα γεφυράκια καθώς και τη θέα από πάπιες, χήνες και κύκνους που ζουν στο πάρκο αυτό.

Ελεύθερος χρόνος για βόλτα, καφεδάκι, γλυκό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, διανυκτέρευση.

 

3η Ημέρα:
Πρωινό και αναχώρηση για την Νέα Καρβάλη όπου θα επισκεφθούμε την εκκλησία του Αγίου Γρηγορίου. Το 1924 με την ανταλλαγή πληθυσμών, οι πρόσφυγες μετέφεραν το Ιερό Σκήνωμα του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου από την Καππαδοκία. Ο Ιερός Ναός άρχισε να κτίζεται το 1928 και εγκαινιάσθηκε στις 27 Ιουλίου 1950.

Ένα από τα σημαντικότερα προσκυνήματα της Ελλάδας όπου είναι αποθησαυρισμένα τα σκηνώματα του ιδίου και της οικογένειάς του, το οποίο είναι τοποθετημένο σε χρυσή λάρνακα. Σχετική παραμονή. Στη συνεχεία αναχώρηση για την Καβάλα, μέσω της παλιάς εθνικής οδού. Το πρώτο που θα αντικρίσουμε  μπαίνοντας στην πόλη είναι οι Καμάρες, είναι τμήμα ενός συστήματος ύδρευσης που δημιουργήθηκε για την αρχαία και μεσαιωνική πόλη της Καβάλας.

Η σημερινή του μορφή είναι μέρος του έργου του σουλτάνου Σουλειμάν του μεγαλοπρεπή, ο οποίος ήθελα να μεταφέρει νερό από τη θέση Σούμπαση όπου υπήρχαν πηγές πόσιμου νερού. Ακολουθεί τις κλίσεις του εδάφους και έχει και κρήνες στη βάση τους για να πίνουν νερό τα ζώα. Επίσης θα θαυμάσουμε το Κάστρο που είναι σίγουρα ένα από τα μνημέια που χωρίς ενδοιασμό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σήμα κατατεθέν της πόλης.

Η ακρόπολη του Κάστρου μήκους 65 μέτρων είναι Βυζαντινό κτίσμα του οποίου η κατασκευή τοποθετείται στα 1425. Ένα σύμπλεγμα πύργων προμαχώνων και ισχυρών τειχών που μπορούσε να εγγυηθεί την αποτελεσματική άμυνα της πόλης. Ελεύθερος χρόνος για να απολαύσουμε τον καφέ μας.

Εν συνεχεία αναχώρηση για την επιστροφή μας με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση. 

 

Τιμή Συμμετοχής: 145 €*
(κατ’ άτομο σε δίκλινα – τρίκλινα δωμάτια)

*ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ: 38 €

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • 2 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 3*
 • 2 πρωινά
 • Παραδοσιακό Αναστάσιμο Δείπνο με μαγειρίτσα και μπουφέ (Περιλαμβάνεται και το κρασί)
 • Προμεσημβρινός μπουφές με μεζεδάκια και ορεκτικά
 • Παραδοσιακό Πασχαλινό Γεύμα με αρνάκι και πλούσιο μπουφέ (Περιλαμβάνονται Ποτά και αναψυκτικά)
 • Μουσικές επιλογές από dj την Κυριακή του Πάσχα
 • Μεταφορές – περιηγήσεις με κλιματιζόμενο τουριστικό λεωφορείο
 • Αρχηγός – συνοδός του Γραφείου μας
 • Ο Νέος Φόρος Διαμονής του Ν4389/2016
 • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης Διοργανωτή
 • ΦΠΑ

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: 

 • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς  χώρους
 • Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

 • Το Γραφείο διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης του προγράμματος για διάφορους λόγους ή για την καλύτερη διεξαγωγή του, χωρίς να παραληφθεί κάποια επίσκεψη.

 

Ώρα αναχώρησης: 07:00 π.μ.
Τιμή Συμμετοχής: 145 €

Ενδιαφέρομαι


Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας
Κύπρου 44 & Ηλιουπόλεως, Νίκαια / Πειραιάς
Τηλέφωνο: 2104904062 Κινητό: 6947188844, 6979239047
Moraki | Τουριστικό γραφείο Πειραιάς