Slideshow image Slideshow image
Previous Next
Πρόγραμμα Εκδρομών

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΩΝ 2019
 


Μάρτιος

 

Καθαρή Δευτέρα
Βλάχικος Γάμος - Θήβα
 - Μοσχοπόδι
Δευτέρα 02 Μαρτίου 2020
 

Αναχώρηση στις 08:00 από το Γραφείο μας, ενδιάμεση στάση στο ύψος του Σχηματαρίου για καφέ και ξεκούραση. Συνεχίζουμε την διαδρομή μας για την Θήβα, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρονο για να παρακολουθήσουμε το έθιμο του «Βλάχικου Γάμου».

Το μεσημέρι θα μεταβούμε σε κοντινή ταβέρνα στο Μοσχοπόδι, μια περιοχή γεμάτη βλάστηση. Στο κέντρο της περιοχής υπάρχει η εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής και κάτω από το ιερό ρέει το αγίασμα. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο να γευματίσουμε (προαιρετικά) με νηστίσιμα παραδοσιακά εδέσματα και θα διασκεδάσουμε. Το απόγευμα αναχώρηση για την επιστροφή μας στην Νίκαια.

Περισσότερες πληροφορίες

 

Ώρα αναχώρησης: 08:00 π.μ.
Τιμή Συμμετοχής: 12 €

Ενδιαφέρομαι

 

 

Κυριακή της Ορθοδοξίας
Παραμονή Εορτής Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων, Ι.Μ. Τεσσαράκοντα Μαρτύρων – Σπάρτη – Μυστράς
Κυριακή 08 Μαρτίου 2020
 

Αναχώρηση από το Γραφείο μας στις 07:30, ενδιάμεση στάση στον Ισθμό για καφέ και ξεκούραση. Συνεχίζουμε την διαδρομή μας για την Σπάρτη όπου σε μια όμορφη, καταπράσινη τοποθεσία κοντά στο χωριό Χρύσαφα, περίπου 8 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Σπάρτης, βρίσκεται μία από τις σημαντικότερες μονές της Λακωνίας, αφιερωμένη στους Αγίους Τεσσαράκοντα Μάρτυρες.

Ιδρύθηκε το 1305 λίγο ψηλότερα, στη χαράδρα του χειμάρρου Σωφρόνη, και μεταφέρθηκε στη σημερινή της θέση στις αρχές του 17ου αιώνα. Στην παλαιά μονή ο ναός είχε διαμορφωθεί μέσα σε φυσικό σπήλαιο και είχε αγιογραφηθεί από τον Κωνσταντίνο Μανασσή. Στη σημερινή θέση αρχικά ήταν μόνο τα κτήματα και οι αποθήκες της, αλλά σταδιακά η περιοχή εξελίχθηκε σε μετόχι, και τελικά μετατράπηκε στην κύρια εγκατάσταση του συγκροτήματος, κυρίως λόγω των προβλημάτων ανεφοδιασμού και ασφάλειας των μοναχών.

Η μονή από τον 16ο αιώνα ήταν σταυροπηγιακή και είχε αρκετά προνόμια, που της επέτρεψαν να εξελιχθεί σε σπουδαίο πνευματικό κέντρο. Το 1770 πυρπολήθηκε από τους Τουρκαλβανούς και ερημώθηκε, αλλά λειτουργούσε πάλι στα χρόνια της επανάστασης του 1821, μάλιστα ήταν σημαντική η προσφορά της σε εφόδια και τόφιμα. Πυρπολήθηκε ξανά το 1826 από τον Ιμπραήμ, και το 1943 από τους Γερμανούς.

Εξωτερικά έχει τη μορφή φρουρίου με ψηλό περίβολο που σχηματίζουν τα συγκροτήματα των κελλιών και των βοηθητικών χώρων. Στο κέντρο της αυλής δεσπόζει το καθολικό, σταυροειδής εγγεγραμμένος ναός με τρούλο, που κτίστηκε το 1620. Στην τοιχοποιία του διακρίνεται κεραμοπλαστικός διάκοσμος και ενσωματωμένα αρχαία αρχιτεκτονικά μέλη, ενώ το εσωτερικό του είναι κατάγραφο.

Η αγιογράφηση, του 1620, είναι έργο του Γεωργίου Μόσχου, φημισμένου ζωγράφου της Κρητικής Σχολής από το Ναύπλιο. Δίπλα στο καθολικό βρίσκεται το παρεκκλήσιο της Ζωοδόχου Πηγής που χρονολογείται στο 1707 και λέγεται ότι φιλοξένησε κρυφό σχολείο στα χρόνια της Τουρκοκρατίας. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα παλαιότερα κτήρια της μονής, όπως η τραπεζαρία, που ήταν αγιογραφημένη, το φωτάναμμα, και ο πύργος που αρχικά ήταν τετραώροφος.

Η μονή διαθέτει πλούσια βιβλιοθήκη, κειμήλια και σπάνια έγγραφα που εκτίθενται στο μουσείο της. Σχετική παραμονή για να επισκεφθούμε την Μονή. Εν συνεχεία αναχώρηση για τον Μυστρά όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να γευματίσουμε προαιρετικά.

Το απόγευμα αναχώρηση για την επιστροφή μας.

 

Ώρα αναχώρησης: 07:30 π.μ.
Τιμή Συμμετοχής: 15 €
 
 
Β’ Χαιρετισμοί - Ι. Μονή Παναγίας Γοργοεπυκόου
Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020
 

Αναχώρηση από το Γραφείο μας στις --:-- για την περιοχή της Μάνδρας, όπου θα μεταβούμε στην Ιερά Μονή Παναγίας Γοργοεπυκόου για να παρακολουθήσουμε την λειτουργία των Β΄ Χαιρετισμών.

Μετά το τέλος της λειτουργίας αναχώρηση για την επιστροφή μας.

 

Ώρα αναχώρησης: --:--
Τιμή Συμμετοχής: 7 €
 
 
Ι.Μ. Αναλήψεως Κυρίου – Σκούρτα Βοιωτίας – Δερβενοχώρια
Κυριακή 15 Μαρτίου 2020
 

Αναχώρηση από το Γραφείο μας στις 10:00 για τα Δερβενοχώρια όπου λίγα χιλιόμετρα έξω από τα Σκούρτα θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Αναλήψεως. Το Ησυχαστήριο της Αναλήψεως ιδρύθηκε δια του υπ΄ αρίθμ. 48 Π.Δ. (Φ.Ε.Κ. 22/25-1-1989). Θεμελιώθηκε υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας και νυν Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου την 31ην Οκτωβρίου 1993.

Τον Ιούλιο του 1998 είχε περατωθεί η σημερινή πτέρυγα εις την οποία εγκαταστάθηκε η αδελφότητα, η οποία αποτελείται σήμερα από έξι μοναχές. Σχετική παραμονή για να επισκεφθούμε την Μονή και να προσκυνήσουμε. Εν συνεχεία επιστροφή στα Σκούρτα όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα και γεύμα προαιρετικά σε τοπικό εστιατόριο.

Το απόγευμα αναχώρηση για την επιστροφή μας.

 

Ώρα αναχώρησης: 10:00 π.μ.
Τιμή Συμμετοχής: 10 €
 
 
Λίμνη Μουσών – Άσκρη Βοιωτίας – Μοσχοπόδι Θηβών
Κυριακή 22 Μαρτίου 2020
 

Αναχώρηση από το Γραφείο μας στις 09:30, θα μεταβούμε στην Άσκρη Βοιωτίας όπου θα επισκεφθούμε την Λίμνη Μουσών, έναν παράδεισο για τη Βοιωτία. Εκεί μπορούμε να απολαύσουμε τον καφέ μας με θέα τη λίμνη, να τσιμπήσουμε κάποιο κρύο πιάτο, και για όποιον επιθυμεί μπορεί να κάνει και βόλτα με άλογο, στο καταπράσινο τοπίο!

Εν συνεχεία για το Μοσχοπόδι Θηβών όπου θα γευματίσουμε προαιρετικά. Το απόγευμα αναχώρηση για την επιστροφή μας.

 

Ώρα αναχώρησης: 09:30 π.μ.
Τιμή Συμμετοχής: 10 €
 
 
Ευαγγελισμός της Θεοτόκου – Εθνική Επέτειος, Μουσείο Υδροκίνησης – Δημητσάνα – Βύτινα
Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020
 

Αναχώρηση στις 07:00 από το Γραφείο μας, ενδιάμεση στάση στο Αρτεμίσιο για καφέ και ξεκούραση. Συνεχίζουμε την διαδρομή μας για την Δημητσάνα όπου θα επισκεφθούμε το Μουσείο Υδροκίνησης. Το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, στη Δημητσάνα, προβάλλει τη σημασία της υδροκίνησης στην παραδοσιακή κοινωνία.

Εστιάζοντας στις βασικές προβιομηχανικές τεχνικές που αξιοποιούν το νερό για την παραγωγή ποικίλων προϊόντων, τις συνδέει με την ιστορία και την καθημερινότητα της τοπικής κοινωνίας στο πέρασμα του χρόνου. Το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης έχει αποκαταστήσει παραδοσιακές εγκαταστάσεις και υδροκίνητους μηχανισμούς. Τα εργαστήρια περιβάλλονται από πυκνή βλάστηση και άφθονα τρεχούμενα νερά, όπου μπορείτε να περιηγηθείτε.

Οι μόνιμοι εξοπλισμοί τους έχουν αποκατασταθεί στην αρχική τους λειτουργία. Το πρώτο κτήριο στεγάζει νεροτριβή και αλευρόμυλο με οριζόντια φτερωτή. Στο διπλανό δωματιάκι, με το τζάκι, ζούσε ο μυλωνάς με την οικογένειά του, κατά κανόνα πολυμελή. Έξω από τον μύλο θα δείτε ρακοκάζανο, που στηνόταν στην ύπαιθρο μετά τον τρύγο, για την παραγωγή τσίπουρου από τα στέμφυλα.Ακριβώς απέναντι, διώροφο κτήριο στέγαζε την κατοικία του βυρσοδέψη (πάνω) και το βυρσοδεψείο (κάτω).

Το εσωτερικό του εργαστηρίου είναι χωρισμένο σε ζώνες που αντιστοιχούν στα διάφορα στάδια επεξεργασίας των δερμάτων. Το λιθόστρωτο οδηγεί σε πλάτωμα, όπου διαμορφώνεται φυσική δεξαμενή, και καταλήγει στον μπαρουτόμυλο. Το μπαρούτι, ισχυρό στοιχείο της πολιτισμικής ταυτότητας της περιοχής, διατηρείται ζωντανό στη μνήμη και τις αφηγήσεις των κατοίκων της.

Κατά τη διάρκεια της Επανάστασης του 1821, οι Δημητσανίτες τροφοδοτούσαν τον αγώνα με το απαραίτητο αυτό πολεμικό υλικό. Ο Κολοκοτρώνης γράφει χαρακτηριστικά: «Μπαρούτι είχαμε, έκαμνε η Δημιτζάνα». Εδώ μπορείτε να δείτε τον κινούμενο μηχανισμό ενός μπαρουτόμυλου με κοπάνια, που είχε εξαφανιστεί στην Ευρώπη ήδη από τον 18ο αιώνα, ενώ στη Δημητσάνα χρησιμοποιήθηκε κατά την Επανάσταση, αλλά και έως τις αρχές του 20ού αιώνα.

Σχετική τιμή Συμμετοχής: 17€ παραμονή για να το επισκεφθούμε.

Εν συνεχεία αναχώρηση για την Βυτίνα, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να κάνουμε βόλτα και να γευματίσουμε προαιρετικά.
Νωρίς το απόγευμα αναχώρηση για την επιστροφή μας.

 

Ώρα αναχώρησης: 07:00 π.μ.
Τιμή Συμμετοχής: 17 €
 
 
Ι.Μ. Κοιμήσεως Θεοτόκου Κυπαρισσιωτίσσης & Αγίου Ιεροθέου – Μέγαρα – Πάχη
Κυριακή 29 Μαρτίου 2020
 

Αναχώρηση από το Γραφείο μας στις 10:00, θα μεταβούμε μερικά χιλιόμετρα έξω από τα Μέγαρα όπου θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Κυπαρισσιωτίσσης & Αγίου Ιερόθεου. Η ονομασία Κυπαρισσιώτισσα προήλθε από την παράδοση ότι τον 15ο αιώνα οι μοναχοί της μονής σώθηκαν από τους πειρατές ανεβαίνοντας σε ένα κυπαρίσσι. Η μονή χρονολογείται στον 12ο αιώνα και πιθανότατα είχε κτιστεί στα ερείπια ναού των πρώτων χριστιανικών αιώνων.

Διαλύθηκε το 1833, με διάταγμα της αντιβασιλείας του Όθωνα, οι μοναχοί της συγχωνεύθηκαν στη μονή Φανερωμένης Σαλαμίνας και το συγκρότημά της ερημώθηκε. Ανασυστάθηκε ως γυναικεία μονή το 1930, και στα χρόνια του πολέμου και της Κατοχής προσέφερε πολλές υπηρεσίες, μεταξύ άλλων βοηθώντας είκοσι Βρετανούς στρατιώτες που κρύβονταν σε γειτονικό σπήλαιο.

Το συγκρότημα της μονής αποτελείται από βυζαντινά και νεότερα κτίσματα, που οικοδομήθηκαν μετά το 1930 για να καλύψουν τις ανάγκες των μοναχών. Το καθολικό, που χρονολογείται στον 12ο αιώνα, είναι μικρό σε διαστάσεις, ανήκει στον συνεπτυγμένο σταυροειδή εγγεγραμμένο τύπο και διαθέτει σπάνιες τοιχογραφίες του 12ου αιώνα, κυρίως λαϊκού ύφους, αλλά και αξιόλογες νεότερες, του 16ου ή 17ου αιώνα.

Το κωδωνοστάσιό του είναι ενωμένο με τον πρόναο και στηρίζεται σε κίονες που ανήκουν σε αρχαίο ή παλαιοχριστιανικό κτίσμα. Στη βόρεια πλευρά του ναού έχει προσαρτηθεί παρεκκλήσιο, ενώ στο νότιο μέρος του βρίσκεται ο τάφος του Αγίου Ιερόθεου και δίπλα του το θολωτό μνημείο που ανήγειραν οι μοναχοί σε ανάμνηση της διασωσής τους από τους πειρατές. Στη βυζαντινή εποχή χρονολογείται και το φωτάναμμα, ο καμαροσκεπής θερμαινόμενος χώρος συγκέντρωσης των μοναχών, απέναντι από το καθολικό, ο οποίος σήμερα χρησιμοποιείται ως τράπεζα.

Σώζονται, ακόμη, δύο πτέρυγες με κελιά και άλλους βοηθητικούς χώρους, που είχαν θολωτές στέγες, μικρά παράθυρα και χαμηλές πόρτες. Σχετική παραμονή για να επισκεφθούμε την Μονή και να προσκυνήσουμε. Εν συνεχεία θα μεταβούμε στην Πάχη όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα, καφέ και γεύμα προαιρετικά. Το απόγευμα αναχώρηση για την επιστροφή μας.

 

Ώρα αναχώρησης: 10:00 π.μ.
Τιμή Συμμετοχής: 10 €
 

 

Απρίλιος

 

Ακάθιστος Ύμνος | Ι.Μ. Αγίου Εφραίμ – Νέα Μάκρη
Παρασκευή 03 Απριλίου 2020
 

Αναχώρηση από το Γραφείο μας στις --:-- για την Νέα Μάκρη, όπου θα μεταβούμε στην Ιερά Μονή Αγίου Εφραίμ για να παρακολουθήσουμε την λειτουργία του Ακάθιστου Ύμνου.

Μετά το τέλος της λειτουργίας αναχώρηση για την επιστροφή μας.

 

Ώρα αναχώρησης: --:--
Τιμή Συμμετοχής: 7 €
 
 
Παύλιανη | Ψυχαγωγικό Πάρκο Ασωπού (Πάρκο Παύλιανης)
Κυριακή 05 Απριλίου 2020
 

Αναχώρηση από το Γραφείο μας στις 07:30, ενδιάμεση στάση για καφέ και ξεκούραση. Συνεχίζουμε την διαδρομή μας για την Παύλιανη όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να επισκεφθούμε το Ψυχαγωγικό Πάρκο Ασωπού. Το αισθητικό δάσος της Παύλιανης και το πάρκο αναψυχής, βρίσκεται ανάμεσα στην Ανω και Κάτω Παύλιανη.

Περνώντας τη μουσική γέφυρα η περιήγηση αρχίζει με το Μουσείο Υδροκίνησης, το οποίο στεγάζει το νεροπρίονο, το νερόμυλο, τα μαντάμια και τη νεροτριβή και συνεχίζει ακολουθώντας τους μαιάνδρους που σχηματίζει η κοίτη του Ασωπού ποταμού, κάτω απο τον πυκνό ίσκιο που ρίχνουν τα πλατάνια, τα σφενδάμια, οι καρυδιές και οι καστανιές.

Η νοτισμένη βλάστηση που μοσχοβολάει, τα πανύψηλα έλατα, οι σπάνιοι σχηματισμοί δέντρων και ο ήχος των πηγών του Ασωπού θα συνεπάρει τον επισκέπτη! Δίπλα στο συγκρότημα της υδροκίνησης βρίσκεται το μονοπάτι που οδηγεί στο Παρκάκι! Ετοιμαστείτε να ζήσετε μια μοναδική εμπειρία ζωής!

Αιώρες, ξυλοκρέβατα και τελεφερίκ πάνω απ’ το ποτάμι, πισίνα για τολμηρούς, τζακούζι, γήπεδο river-volley παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους είναι μόνο μερικά απ’ αυτά που θα συναντήσετε στο οδοιπορικό σας! Μυστικά μονοπάτια, γεφυράκια, τούνελ και η σπηλιά του Καμάρα φροντισμένη και έτοιμη να υποδεχτεί κουρασμένους πεζοπόρους!

Ευφάνταστες πινακίδες με οδηγίες και πληροφορίες υπάρχουν σε όλη τη διαδρομή!  Εν συνεχεία αναχώρηση για να γευματίσουμε σε τοπικό εστιατόριο προαιρετικά.

Στη συνέχεια αναχώρηση για την επιστροφή μας στη Νίκαια.

 

Ώρα αναχώρησης: 07:30
Τιμή Συμμετοχής: 15 €
 

 

Τριήμερη Πασχαλινή Εκδρομή
Μ. Σάββατο 18, Κυριακή του Πάσχα 19 και Δευτέρα του Πάσχα 20 Απριλίου 2020
 

Μονή Παναγιάς Εικοσιφοινίσσης, Δράμα, Πάρκο Αγίας Βαρβάρας, Νέα Καρβαλη, Ι.Ν. Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου, Καβάλα.

Περισσότερες πληροφορίες

 

 

Ώρα αναχώρησης: 07:00
Τιμή Συμμετοχής: 145 €*

*(κατ’ άτομο σε δίκλινα – τρίκλινα δωμάτια)
ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ: 38 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
 • 2 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 3*
 • 2 πρωινά
 • Παραδοσιακό Αναστάσιμο Δείπνο με μαγειρίτσα και μπουφέ (Περιλαμβάνεται και το κρασί)
 • Προμεσημβρινός μπουφές με μεζεδάκια και ορεκτικά
 • Παραδοσιακό Πασχαλινό Γεύμα με αρνάκι και πλούσιο μπουφέ (Περιλαμβάνονται Ποτά και αναψυκτικά)
 • Μουσικές επιλογές από dj την Κυριακή του Πάσχα
 • Μεταφορές – περιηγήσεις με κλιματιζόμενο τουριστικό λεωφορείο
 • Αρχηγός – συνοδός του Γραφείου μας
 • Ο Νέος Φόρος Διαμονής του Ν4389/2016
 • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης Διοργανωτή
 • ΦΠΑ

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: 
 • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς  χώρους
 • Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
 • Το Γραφείο διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης του προγράμματος για διάφορους λόγους ή για την καλύτερη διεξαγωγή του, χωρίς να παραληφθεί κάποια επίσκεψη.
 
 
 

 


*Το Γραφείο διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης της σειράς των επισκέψεων, για διάφορους λόγους χωρίς όμως να παραληφθεί κάποια επίσκεψη.

 

 


Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας
Κύπρου 44 & Ηλιουπόλεως, Νίκαια / Πειραιάς
Τηλέφωνο: 2104904062 Κινητό: 6947188844, 6979239047
Moraki | Τουριστικό γραφείο Πειραιάς