2104904062 Κύπρου 44 και Ηλιουπόλεως, Νίκαια panagiotamoraki@gmail.com

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΡΙΗΜΕΡΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΡΙΗΜΕΡΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ - ΣΑΒΒΑΤΟ 01 - ΚΥΡΙΑΚΗ 02 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΡΙΗΜΕΡΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ
Ι.Μ. ΑΓΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ – ΛΙΤΟΧΩΡΟ – ΜΟΝΗ ΣΟΥΡΩΤΗΣ – Ι.Ν. ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΤΡΙΚΑΛΑ – «Ο ΜΥΛΟΣ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ»

1η Ημέρα: Αναχώρηση από το Γραφείο μας στις 07:00, στάση στο ύψος της Λαμίας για καφέ και ξεκούραση. Συνεχίζουμε την διαδρομή μας αφήνοντας πίσω μας την Λάρισα και μέσω των νέων τούνελ παρακάμπτουμε την κοιλάδα των Τεμπών και φτάνουμε στους πρόποδες του Ολύμπου όπου θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Αγίου Διονυσίου. Το μοναστήρι ιδρύθηκε το 1542 από τον Άγιο Διονύσιο εν Ολύμπω, ο οποίος φρόντισε για τον εμπλουτισμό του με κειμήλια, λείψανα Αγίων, εικόνες και άλλα. Η Μονή έχει μεγάλη ιστορία καθώς αποτελούσε κέντρο όλων των κλεφτών και αρματολών του Ολύμπου κατά το 1821. Επίσης μεγάλη ήταν η βοήθεια της στον αγώνα για την Απελευθέρωση στον Ελληνοτουρκικό πόλεμο και κατά τον Μακεδονικό Αγώνα. Στα χρόνια της Ναζιστικής κατοχής το μοναστήρι δέχθηκε το τελευταίο πλήγμα με το βομβαρδισμό του από τους Γερμανούς και την ανατίναξη των κτηρίων του, επειδή σε αυτά είχαν καταφύγει αντάρτες. Εμείς θα επισκεφθούμε την Νέα Μονή όπου λειτουργεί ως ανδρώα κοινοβιακή Μονή με 24 μοναχούς, ελεύθερος χρόνος. Εν συνεχεία θα μεταβούμε στο Λιτόχωρο όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να γευματίσουμε (προαιρετικά). Στη συνέχεια αναχώρηση για την Χαλκηδόνα όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο μας, άφιξη, τακτοποίηση στα δωμάτια μας, ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση. Το βράδυ συμμετοχή στο Εορταστικό Ρεβεγιόν για να υποδεχτούμε το Νέο Έτος με μουσικές επιλογές από DJ. Διανυκτέρευση.

2η Ημέρα: Πρωινό και αναχώρηση για την Μονή Σουρωτής. Η Μονή είναι αφιερωμένη στον Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο και στον Άγιο Αρσένιο τον Καππαδόκη, που βρίσκονται στο καθολικό της, όπως επίσης και ο τάφος του Γέροντα Παισίου. Ελεύθερος χρόνος για να προσκυνήσουμε. Στη συνέχεια αναχώρηση για την Θεσσαλονίκη όπου θα επισκεφθούμε τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου. Ο Ιερός Ναός του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου κτίσθηκε στα μέσα του 5ου αιώνα, από τον έπαρχο του Ιλλυρικού Λεόντιο πάνω στον τάφο του Αγίου, ο οποίος μαρτύρησε ως Χριστιανός. Το 1493 ο Ναός μετατρέπεται σε τζαμί από τους Τούρκους, με την απελευθέρωση της πόλης το 1912 ο Ναός επαναλειτούργησε ως χώρος λατρείας – τιμής του Αγίου Δημητρίου. Η πυρκαγιά της 5ης και 6ης Αυγούστου του 1917 αποτέφρωσε τα δύο τρίτα της Θεσσαλονίκης και μετέβαλε σε ερείπια και τον Ιστορικό Ναό, αναστηλωτικές εργασίες αποκατέστησαν την αρχική του μορφή. Ελεύθερος χρόνος για να προσκυνήσουμε. Εν συνεχεία ελεύθερος χρόνος στην πόλη για να κάνουμε βόλτα, να απολαύσουμε τον καφέ μας και το γεύμα μας (προαιρετικά) στην πλατεία Αριστοτέλους. Στη συνέχεια αναχώρηση για την επιστροφή μας στο ξενοδοχείο μας. Παραδοσιακό δείπνο, διανυκτέρευση.

3η Ημέρα: Πρωινό και αναχώρηση για τα πανέμορφα Τρίκαλα όπου θα επισκεφθούμε τον Μύλο των Ξωτικών. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, κάτι καινούριο συμβαίνει στον Μύλο των Ξωτικών. Ιππότες μιας άλλης εποχής εμφανίσθηκαν και φύλαξαν τον αγαπημένο μας Μύλο από τους ¨εισβολείς¨. Φιλοξενήθηκαν στο  παραμυθένιο Κάστρο που δημιούργησε ο Άη Βασίλης με τα ξωτικά και θα μας συντροφεύσουν τα φετινά Χριστούγεννα στην πόλη των Τρικάλων. Οι ειρηνικοί και ευγενικοί Ιππότες θα μας αφηγηθούν μια ιδιαίτερη, ανθρώπινη και συγκινητική ιστορία με αξίες και ιδανικά για τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Θα συναντήσουμε τους καλόκαρδους Ιππότες στα εντυπωσιακά τους Φρούρια και θα ταξιδέψουμε, μέσα από τις ιστορίες τους, σε μια εποχή που συνδυάζει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. Ο Μύλος των Ξωτικών παραμένει σταθερός στη φιλοσοφία του παρέχοντας δωρεάν απίθανες δράσεις σε μικρούς και μεγάλους.  Επισκεφθείτε το σπίτι του Αη Βασίλη, τον Χρυσαφένιο Ιππότη στο φρούριο της Ενέργειας, τον Κυανό Ιππότη στο φρούριο του νερού, το Ταχυδρομείο των Ξωτικών, το κάστρο των Ιπποτών της Playmobil, τον Σμαραγδένιο Ιππότη στο φρούριο της φύσης, τον Πορφυρό Ιππότη στο Κάστρο της αγάπης και το Πηγάδι των Ευχών. Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε το FUN PARK, όπου υπάρχει το Carousel, Grazy Dance, Boogie Woogie, Super Twister, Ranger, τα Συγκρουόμενα, η Μεγάλη Ρόδα και το Παιδικό Τρενάκι. Επίσης το Παγοδρόμιο των Ξωτικών, την Χριστουγεννιάτικη αγορά, την Γλυκιά αγορά, την αγορά των Μανιταριών και το Candy Express. Ελεύθερος χρόνος για να απολαύσετε αυτή την μεγάλη γιορτή. Εν συνεχεία αναχώρηση για την επιστροφή μας στην Νίκαια με ενδιάμεσες στάσεις για γεύμα (προαιρετικά), καφέ και ξεκούραση.

 

Τιμή Συμμετοχής: 149€
(κατ’ άτομο σε δίκλινα και τρίκλινα δωμάτια)


ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ: 35 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

    • 2 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 3*
    • 2 πρωινά
    • Εορταστικό Ρεβεγιόν την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς
    • Δείπνο ανήμερα της Πρωτοχρονιάς
    • Ο νέος φόρος διαμονής του Νόμου 4389/2016
    • Ασφάλεια αστικής ευθύνης διοργανωτή
    • Μεταφορές – περιηγήσεις με κλιματιζόμενο τουριστικό λεωφορείο
    • Αρχηγός – συνοδός του Γραφείου μας
    • ΦΠΑ

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
    • Είσοδοι σε αρχαιολογικούς χώρους – μουσεία
    • Ποτά – αναψυκτικά
    • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό

Το Γραφείο διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης του προγράμματος για την καλύτερη διεξαγωγή χωρίς να παραληφθεί κάποια επίσκεψη (μόνο για λόγους ανωτέρας βίας)


ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ

Πίσω