2104904062 Κύπρου 44 και Ηλιουπόλεως, Νίκαια panagiotamoraki@gmail.com

ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ - ΒΕΡΟΙΑ - ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ - ΕΔΕΣΣΑ - ΛΟΥΤΡΑ ΑΡΙΔΑΙΑΣ (ΠΟΖΑΡ)

ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ - ΒΕΡΟΙΑ - ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ - ΕΔΕΣΣΑ - ΛΟΥΤΡΑ ΑΡΙΔΑΙΑΣ (ΠΟΖΑΡ)


ΣΑΒΒΑΤΟ 13 – ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΗΜΕΡΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ - ΒΕΡΟΙΑ - ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ - ΕΔΕΣΣΑ - ΛΟΥΤΡΑ ΑΡΙΔΑΙΑΣ (ΠΟΖΑΡ)

1η Ημέρα: Αναχώρηση στις 07:00 από την Νίκαια, ενδιάμεση στάση στο ύψος της Λαμίας για καφέ και ξεκούραση. Συνεχίζουμε την διαδρομή μας προσπερνώντας τη Λάρισα και διασχίζοντας τα καινούρια τούνελ, παρακάμπτουμε την Κοιλάδα των Τεμπών, στάση για καφέ και συνεχίζουμε για την Παναγία Σουμελά. Ελεύθερος χρόνος για να προσκυνήσουμε την εικόνα της Παναγίας η οποία βρίσκεται εκεί από το 1951 που χτίστηκε η «Νέα Μονή». Το 1930 μετά από ενέργειες του Ελ. Βενιζέλου η εικόνα μεταφέρθηκε από τον Πόντο στην Ελλάδα και αρχικά (για 20 χρόνια) φιλοξενήθηκε στο Βυζαντινό Μουσείο της Αθήνας. Επιθυμία των Ποντίων ήταν να βρεθεί κάποιο μέρος βραχώδες και ήσυχο, παρόμοιο με αυτό στον Πόντο, ώστε να  χτιστεί η «Νέα Μονή» που θα φιλοξενούσε την εικόνα. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο (προαιρετικά) και στη συνέχεια αναχώρηση για την Βέροια, όπου θα έχουμε χρόνο να κάνουμε βόλτα στην κεντρική πλατεία και να απολαύσουμε τον καφέ ή το γλυκό μας. Εν συνεχεία αναχώρηση για την Χαλκηδόνα όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο μας, άφιξη, τακτοποίηση στα δωμάτια μας, ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση. Δείπνο, διανυκτέρευση.

2η Ημέρα: Πρωινό και αναχώρηση για την Έδεσσα, την πόλη των Νερών, όπως θα μπορούσε να λέγεται, με τους περίφημους Καταρράκτες, τους μεγαλύτερους σε όλα τα Βαλκάνια. Οι Καταρράκτες βρίσκονται στην άκρη του βράχου σε ένα μοναδικό γεωπάρκο σμιλεμένο από το νερό που λέγεται «Φρύδι της Πόλης» με 11 καταρράκτες. Οι 2 είναι μεγάλοι, ορατοί, επισκέψιμοι και προσφέρουν μοναδική ατμόσφαιρα της δύναμης της φύσης δημιουργώντας τον μύθο της υδάτινης πολιτείας. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα και καφέ. Εν συνεχεία αναχώρηση για τα Λουτρά Αριδαίας (Πόζαρ) με τις Ιαματικές Πηγές να αναβλύζουν σε υψόμετρο 360-390 μέτρων, εδώ και χιλιάδες χρόνια από το βουνό με σταθερή θερμοκρασία 37ο C, όπου δημιουργούν ένα εντυπωσιακό τοπίο βουνού και δάσους, ελεύθερος χρόνος. Στη συνέχεια γεύμα (προαιρετικά) σε τοπικό εστιατόριο. Στη συνέχεια αναχώρηση για την επιστροφή μας στην Νίκαια με ενδιάμεσες στάσεις.

 

Τιμή Συμμετοχής: 89€
(κατ’ άτομο σε δίκλινα και τρίκλινα δωμάτια)


ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ: 15 €

 

Περιλαμβάνονται:
Διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 3*
Πρωινό
δείπνο
Μεταφορές – περιηγήσεις με κλιματιζόμενο τουριστικό λεωφορείο
Αρχηγός – συνοδός του Γραφείου μας
Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης
Ο νέος φόρος διαμονής του Ν4389/2016
ΦΠΑ

Δεν Περιλαμβάνονται:
Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό
Είσοδοι σε αρχαιολογικούς χώρους – μουσεία
Ποτά – αναψυκτικά
Ατομικά έξοδα

Το Γραφείο διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης του Προγράμματος για την καλύτερη διεξαγωγή του χωρίς να παραληφθεί κάποια επίσκεψη.ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ

Πίσω