2104904062 Κύπρου 44 και Ηλιουπόλεως, Νίκαια panagiotamoraki@gmail.com

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΡΙΗΜΕΡΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΡΙΗΜΕΡΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ


ΣΑΒΒΑΤΟ 19 – ΚΥΡΙΑΚΗ 20 – ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021
ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ – ΜΕΤΣΟΒΟ  ΝΗΣΑΚΙ ΑΛΗ ΠΑΣΑ – ΜΟΝΗ ΜΟΛΥΒΔΟΣΚΕΠΑΣΤΗΣ –  ΜΟΝΟΔΕΝΔΡΙ – ΧΑΡΑΔΡΑ ΒΙΚΟΥ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΡΙΗΜΕΡΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ

1η Ημέρα: Αναχώρηση από το Γραφείο μας στις 07:30, ενδιάμεση στάση στον Ισθμό για καφέ και ξεκούραση. Συνεχίζουμε την διαδρομή μας για το Ρίο όπου θα διασχίσουμε την κρεμαστή γέφυρα για να φτάσουμε στο Αντίρριο, στάση για ξεκούραση. Συνεχίζουμε μέσω της Ιόνιας Οδού για το Μενίδι όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να γευματίσουμε (προαιρετικά). Εν συνεχεία για το Μπιζάνι όπου βρίσκεται το Μουσείο Ελληνικής Ιστορίας Παύλου Βρέλλη με τα κέρινα ομοιώματα (έξοδα ατομικά). Συνεχίζουμε για τα Ιωάννινα όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση στα δωμάτια μας, ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη και την φωτισμένη λίμνη της Παμβώτιδας. Διανυκτέρευση.

2η Ημέρα: Πρωινό και αναχώρηση για την Ιερά Μονή Μολυβδοσκέπαστης, το όνομα της προέρχεται από τις μολύβδινες πλάκες που, αντί για κεραμίδια ή πέτρινες πλάκες, σκέπαζαν το καθολικό της. Η Μονή χτίστηκε κατά την παράδοση το 671 – 672 μ. Χ. και έχουν γίνει ανακαινίσεις, σημαντικό είναι ότι από τον 14ο αιώνα λειτουργούσε σχολή χειρόγραφων. Τον Ιούλιο του 1943 η Μονή βομβαρδίστηκε από τους Ναζί, κάηκαν τα κελιά και η τραπεζαρία και λεηλατήθηκε το καθολικό της. Σχετική παραμονή για να επισκεφθούμε την Μονή. Εν συνεχεία αναχώρηση για  το Κεντρικό  Ζαγόρι, όπου θα επισκεφθούμε το γραφικό χωριό των Ζαγορίων το  Μονοδένδρι που δεσπόζει στη χαράδρα του Βίκου με την μοναδική πέτρινη αρχιτεκτονική των οικημάτων του. Μέσω μιας σύντομης πεζοπορίας μπορούμε να επισκεφθούμε την Μονή Αγίας Παρασκευής, ένα από τα πιο όμορφα μοναστήρια της Ελλάδος, όπου από το μικρό μπαλκόνι της θα δούμε με κομμένη την ανάσα το απόκοσμο θέαμα της χαράδρας του Βίκου, ένα από τα μεγαλύτερα και βαθύτερα φαράγγια του κόσμου. Ελεύθερος χρόνος και παραμονή για γεύμα (προαιρετικά). Εν συνεχεία αναχώρηση για τα Ιωάννινα, θα μεταβούμε στο κέντρο της πόλης και στην Λίμνη της Παμβώτιδας. Μπορείτε να επισκεφθείτε το κάστρο των Ιωαννίνων, ένα από τα παλαιότερα που σώζονται στην Ελλάδα και εντυπωσιάζει με την επιβλητικότητα του. Επίσης στην παλιά πόλη των Ιωαννίνων μπορείτε να δείτε σημαντικά μουσεία, τζαμιά, μπουντρούμια, αλλά το κυριότερο είναι πως μπροστά στα μάτια σας θα ζωντανέψουν μύθοι και παραδόσεις αιώνων. Προαιρετική μετάβαση στο Νησάκι για να επισκεφθούμε την Μονή  του Αγίου Παντελεήμονα, όπου λαβώθηκε θανάσιμα ο Αλή Πασάς ο Τεπελελνης από τούρκικες σφαίρες. Σήμερα στη Μονή λειτουργεί Λαογραφικό Μουσείο όπου θα θαυμάσουμε πολύ ενδιαφέροντα εκθέματα, πίνακες με την αναπαράσταση του Αλή Πασά. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα στην πόλη. Διανυκτέρευση.

3η Ημέρα: πρωινό και αναχώρηση για το όμορφο Μέτσοβο που είναι χτισμένο σε υψόμετρο 1150 μέτρων στην οροσειρά της Πίνδου, με τα μοναδικής αρχιτεκτονικής κτήρια από πέτρα και ξύλο, τα γραφικά σοκάκια, τα αξιοθέατα όπως το Αρχοντικό του Τοσίτσα, τη πινακοθήκη του Αβέρωφ, την Μητρόπολη της Αγίας Παρασκευής και τα πραγματοποιήσουμε τα μοναδικά προϊόντα παραγωγής τους. Εν συνεχεία αναχώρηση για την Καλαμπάκα όπου θα γευματίσουμε (προαιρετικά). Στη συνέχεια αναχώρηση για την επιστροφή μας με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση.

Τιμή Συμμετοχής: 125 €
(κατ’ άτομο σε δίκλινα – τρίκλινα δωμάτια)

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ: 30 €

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
- 2 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 3*
- 2 πρωινά
- Μεταφορές – περιηγήσεις με κλιματιζόμενο τουριστικό λεωφορείο
 -Αρχηγός – συνοδός του Γραφείου μας
- Ο νέος φόρος διαμονής του Νόμου 4389/2016
- Ασφάλεια αστικής ευθύνης διοργανωτή
- ΦΠΑ

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
- Είσοδοι σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία
- Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό

Το Γραφείο διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης του προγράμματος για τη καλύτερη διεξαγωγή του χωρίς να παραληφθεί κάποια επίσκεψη.
 ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ

Πίσω